Zdravé spaní Nábytek Oleje a laky Další

Porovnání jednotlivých řad postelí

Parametry i vhodné použití postelí.

Porovnání jednotlivých řad postelí

Dřevěné postele sdružujeme do skupin se stejnou konstrukcí a technickými parametry. V dané skupině lze vybírat rozměr, čela postelí, dřevinu, povrchovou úpravu, někdy typ kování. Ke každé skupině patří také příslušenství. Toto je buď specifické určené jen pro danou skupinu, nebo obecné, které lze využít pro více skupin postelí.

Mezi skupinami postelí existují rozdíly, ale napříč těmito skupinami mají postele také společné vlastnosti. Všechny postele jsou obráběny přesnou CNC technologií a mají šroubové spoje. Toto zaručuje snadné složení a v případě potřeby také rozložení postelí. Šroubové spoje zamezují také nepříjemnému vrzání, které se může projevit u postelí např. se zásuvným kováním. Postele jsou kvalitní a stavěné na bezproblémové dlouholeté používání. Postele jsou promyšlené do detailu, a protože vyrábíme také matrace a rošty, vše do sebe správně zapadá. 

Na fotografiích vpravo jsou ukázky postelí skupiny (od shora dolů) - Merkur, Orion, Atlas, Taurus a Pegas. Postelím a palandám Pluto a Apus se budeme věnovat v samostatném blogu. 

Technické parametry

Pokud se chceme dozvědět technické rozdíly mezi jednotlivými postelemi, nejsnazší cestou je přidat si je do Porovnání. V detailu zboží u jednotlivých výrobků je (pod cenou) tlačítko Přidat k porovnání. Pokud si přidáme dvě nebo více postelí, můžeme se na rozdíly podívat po kliknutí na tlačítko Přejít na porovnání. V tabulce jsou parametry jako - typ postele, materiál, typ čela, matrace ve výšce, výška čela u hlavy, výška bočnic, tloušťka čel, tloušťka bočnic, maximální výška pro matraci a rošt, rozměry, povrchová úprava a půdorysné rozměry postelí.

Přidané postele k Porovnání tam zůstávají, dokud je neodebereme tlačítkem Odebrat z porovnání. Na porovnání produktů se lze podívat nejenom přes tlačítka v detailu zboží, ale i přes odkaz na liště v patičce stránky Porovnání produktů.  

Merkur

Postele Merkur vyrábíme jako jednolůžka nebo dvojlůžka v provedení smrk a buk. Na výběr je pět typů čel. U smrkových postelí je kování viditelné (nábytkářský šroub + válcová matka), u bukového provedení můžeme zvolit i kování skryté (závrtná matka + svorník + matka s integrovanou podložkou). Jednolůžka lze použít jak pro dospělé, tak pro děti. Matrace je ve výšce 52 cm.

Orion

Postele Orion vyrábíme jako jednolůžka nebo dvojlůžka v provedení smrk, buk a dub. Na výběr je pět typů čel. U smrkových postelí je kování viditelné, u bukového a dubového provedení můžeme zvolit i kování skryté. Matrace je ve výšce 55 cm, proto jsou jednolůžka vhodná více pro dospělé. Postele Orion jsou ve srovnání s postelemi Merkur vyšší a robustnější. 

Atlas

Postele Atlas jsou jiné konstrukce než postele v předchozích skupinách (dvě čela a dvě bočnice). Zde je konstrukce založena na masivním sešroubovaném rámu (bočnice a příčné spojnice), na kterém jsou v rozích přišroubovány nohy tvaru L. Na spojnici u hlavy je opět přišroubované čelo i se zábranou proti posunu polštářů. 

Dvojlůžka Atlas jsou těžká a masivní. Standardně je vyrábíme v provedení buk a dub a na výběr je šest typů čel - tři rovné a tři s obloukem. Podle čela se také řídí provedení nohou - rovné nebo s oblouky. 

Taurus  

Dvojlůžka Taurus mají s postelemi Atlas společný výběr čel včetně šroubového uchycení na rámu postele. U postelí Taurus jsou nohy s obloukem integrovány do čel tvořících příčné části spodního rámu. Dalšími částmi tohoto rámu jsou velmi vysoké bočnice, které umožňují do postele uložit i matrace vysoké okolo 30 cm. 

Postele Taurus vyrábíme v provedení buk a dub. Kvalitou a robustní konstrukcí jsou si podobné s postelemi Atlas, přesto s ohledem na jednodušší provedení nohou jsou cenově příznivější. 

Pegas 

Předcházející skupiny postelí mají jednoduchý moderní design. Pro milovníky retro stylu vyrábíme smrkové a dubové postele Pegas, které mají částečně drásaný povrch. Na výběr jsou tři čela, která se liší vnitřním uspořádáním svislých příček. U těchto postelí jsou také vysoké bočnice umožňující uložení libovolné kombinace matrací a lamelových roštů. Matrace je ve výšce 60 cm.

U postelí Pegas velmi často zákazníci požadují povrchovou úpravu na přání. Protože zastupujeme na českém trhu firmu vyrábějící materiály pro povrchovou úpravu dřeva, máme řešení i pro tyto případy. Zajímavé nestandardní povrchové úpravy popisujeme např. v blogu (v kategorii článků OLI laky - Efektové prostředky) Moderní povrchy Antique a Vintage.